Діагностика керівництва

Діагностика керівництва

Чому капітани кораблів не ведуть блоги? Бо їхні «підписники» завжди на борту!

У нас, ветеранів корпоративних вод, є 5 корисних порад, які допоможуть вам тримати курс на результат:

1. Навігація (Визначення візії): кожен капітан має знати, де знаходяться найбільші скелі. Так само, кожен лідер має мати чітке уявлення про цілі, до яких прагне бізнес.

2. Комунікація (Залучення команди): тільки відкритий діалог. Це більше, ніж просто передача інструкцій. Важливо вести відкритий діалог, активно слухаючи зворотний зв'язок та враховуючи реальний досвід команди «з полів»

3. Рішучість (Управління кризами): як капітан, який веде корабель через шторм, так і лідер повинен уміти швидко приймати рішення під тиском. Це передбачає вміння зважувати ризики та швидко реагувати на зміни умов, вказуючи команді безпечний шлях.

4. Адаптивність (Гнучкість стратегій): уміння пристосовуватися до високої турбулентності — ключ до результату. Уявіть собі капітана корабля, який долає шлях через непередбачувані морські шторми. Він мусить швидко змінювати курс, адаптуватися до нових напрямків вітру та хвиль, щоб забезпечити безпеку своєї команди та цілісність корабля. Так само і в бізнесі, лідери мають бути готові швидко реагувати на ринкові виклики, економічні зміни або навіть глобальні кризи, коригуючи стратегії та тактики для забезпечення сталого розвитку та успіху компанії.

5. Натхнення (Мотивація команди): лідер, як маяк. Це означає бути прикладом, здатним викликати ентузіазм та працездатність, а також передавати впевненість і віру в спільну мету.

Час для самооцінки! Зробімо чесну діагностику вашого керівництва. Використовуйте 10-бальну шкалу, щоб оцінити, наскільки ваш керівник володіє наступними п'ятьма ключовими аспектами. Будемо раді, якщо поділитесь, як у вас? 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Відносини, комунікація Менеджмент, керування, KPI